Recepty od Lenky

Tradiční i netradiční recepty připravované s láskou

Ahoj, vítám tě na stránkách receptů, které sem budu postupně přidávat.

Jelikož jsem se narodila v době rajských omáček, koprovek, řízků, pečeného bůčku,……tak tu najdeš recepty, které se nezaměřují jen na dnešní trend vaření, ale bude to průřez receptů, které jsem i dříve vařila.

Ale od začátku...

Jako dítě jsem byla v jídle vybíravá. Neměla jsem ráda tlusté maso, řízky z králíka a vždy jsem říkala, že je škoda na to dávat strouhanku. Milovala jsem pečeného králíka a hlavně to napečené na stranách pekáče. V mém dětství bylo skoro v každé rodině základem masa „králík“ domácí.

Když jsem dospívala, mamka se snažila mě vést k vaření. Byla to forma : dones, natrhej, oškrábej, přeber,….a najednou jídlo bylo hotové.

Moje první samostatné vaření dopadlo tak, že brambory byly přesolené a z 1 litru koprové omáčky byly tři. Když něco hodně zahustíte, tak musíte ředit.

Budu tady za vás testovat recepty, kterými se nechávám různě inspirovat. Občas se mi stalo, že najdu recept a jsou tam všechny ingredience bez gramáže. Pokud nemáte vytrénované chuťové buňky, pro některou kuchařku, či kuchaře je to problém. U některých receptů jsou důležité i postupy.

Věřím, že tě moje recepty budou inspirovat. Nezapomeň, že jídlo vařené s LÁSKOU vždy chutná nejlépe.