Inspirujte se mou cestou
ke zdravému životnímu stylu

RYCHLÝ PERNÍK

Toto je rodinný recept, který se u nás peče mnoho desítek let. Jen jsem zaměnila hladkou mouku a klasický cukr za zdravější variantu. Ingredience: 3 hrníčky špaldové mouky 2 hrníčky třtinového cukru ( já dávám 1 a 1/2 hrnečku ) 2 hrníčky mléka 1/2 hrnečku oleje 1 prášek do perníku 1/4 prášku do pečiva 2 vejce 1 lžíce kakaa na zabarvení Smíchám...

Celý článek

Točený salám s cibulí

Pamatujete si tuto RETRO večeři? Jako dítě jsem ji milovala. Mám staré rodiče, takže občas u nich frčí točený salám s cibulí. Rychlé, jednoduché, trochu těžší jídlo, ale jednou za čas zhřešíme každý. Ingredience: 2 porce 30 dkg točeného salámu ( špekáčkový, šunkový,…) 3 ks velké cibule Na pánvičku dám na kolečna nakrájený točený salám, přidám na kolečka nebo plátky...

Celý článek

Změna bolí, ale stojí za to, říká šťastně rozvedená Lenka

Lenka Čejková Kondášová je maminkou, babičkou, podnikatelkou a taky ženou, která se každý den učí mít se ráda zase o něco víc. V loňském roce se rozvedla, vzala si zpět své dívčí jméno a rozhodla se, že si začne plnit své sny. I proto je letošní tváří naší akce Den, kdy se mám ráda, prostřednictvím které chceme vyzvat ženy k sebelásce...

Celý článek

Pečený bažant s bramborovými špalíčky

Vzpomínám si jako dítě, že dříve u řezníka v zimním období vysel v prodejně divoký zajíc, bažant a koroptve. Dnes je pro některé lidi divoká zvěř lahůdkou a také vzácností. Buď musíte mít známého myslivce, nebo vyrazit na myslivecký ples. Jelikož na těchto plesech zpívám, tak jsem i já občas koupila los. Když už jsem vyhrála na pátém plese kalendář, vzdala jsem to. Až...

Celý článek

Italská cuketová polévka

Abych mojí mamka zmenšila zahrádku, tak jsem nasázela na jeden záhonek čtyři cukety, což byla opravdu skvělá úroda. A tak jsem vyzkoušela jemnou, krémovou polévku, kterou zvládnete připravit doslova za pár minut. Milují ji děti i dospělí! Až ochutnáte, budete určitě na ní mít chuť i v zimním období. Italská cuketová polévka Ingredience: 60 ml panenského olivového oleje 1 lžíce...

Celý článek

Tataráček z mrkve

Jednou vyprávěl kamarád, že paní hostinská udělala chlapům tatarák z mrkve a prý to vůbec nepoznali. A tak to byla pro mne výzva. Jak to dopadlo? Přišel zrovna i syn a uznal, že „fak dobrý“. Ingredience: 3 středně velké mrkve 1 žloutek malá cibule nakrájené na nudličky sůl, pepř worcestr a sójová omáčka chilli, červená paprika ( nemusí být ) 80 –...

Celý článek

Řízky

Jako dítě jsem řízky neměla vůbec ráda. Jenže řízek je česká tradice a jakýkoli výlet a jiné akce se bez něj neobejdou. Za ty roky jsem zjistila, že udělat dobrý řízek je také umění. Není to žádá věda, jen pár vychytávek. Ingredience: maso dle volby mouka vajíčko strouhanka sůlPostup:U nás se nejvíce používá na řízky vepřová krkovice, vykoštěná...

Celý článek