Jednou vyprávěl kamarád, že paní hostinská udělala chlapům tatarák z mrkve a prý to vůbec nepoznali. A tak to byla pro mne výzva. Jak to dopadlo? Přišel zrovna i syn a uznal, že „fak dobrý“.

Ingredience:

  • 3 středně velké mrkve
  • 1 žloutek
  • malá cibule nakrájené na nudličky
  • sůl, pepř
  • worcestr a sójová omáčka
  • chilli, červená paprika ( nemusí být )
  • 80 – 100 g rajského protlakuPostup:Očištěnou mrkev jsem v míse nastrouhala na jemném struhadle.
    Přidala na proužky nakrájenou cibuli. Dochutila worcestrem a sojovkou ( kápla jse s každou ingrediencí 2-3x ) Opatrně jsem pak dosolila a opepřila. Pozor, worcestr a sojovka jsou dost slané. Rajský protlak jsem měla 140 g a dala jsem tam 2/3.
    Chilli a nic ostrého jsem už nepřidávala, pepř stačil.

    Nechala jsem tataráček asi 10 min odležet. Ingredience se krásně propojily a podávala jsem na klasických topinkách bez česneku. Rozhodně k tomu mohu doporučit i suché topinky z toustovače.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.