Abych mojí mamka zmenšila zahrádku, tak jsem nasázela na jeden záhonek čtyři cukety, což byla opravdu skvělá úroda.
A tak jsem vyzkoušela jemnou, krémovou polévku, kterou zvládnete připravit doslova za pár minut. Milují ji děti i dospělí! Až ochutnáte, budete určitě na ní mít chuť i v zimním období.
Italská cuketová polévka
Ingredience:
2 Rozmixovanou směs vratím zpátky do hrnce a vmíchám smetanu, petrželku a nastrouhaný na jemno parmazán. Osolím podle chuti. Při podávání rozdělím polévku do misek či talířů a ozdobím čerstvě mletým nebo drceným pepřem a posypu hoblinkami parmazánem. Zvlášť podávejte opečený žitný hlebem.
NĚCO NAVÍC:
Pokud chcete připravit vegetariánskou variantu polévky, zaměňte parmazán za alternativu vhodnou pro vegetariány (např. Gran Moravia).
Smetanu na vaření nahrazuji zakysanou smetanou. Její nakyslá chuť dá polévce příjemnou chuť. Video recept : https://www.apetitonline.cz/apetit-tv/recepty/italska-cuketova-polevka